Moving borders youth sportweekend , sorry this one is in dutch

!,2,3 september was het weer tijd voor het grensverleggend jeugdsportweekend voor kinderen met een beperking. zoals de vorige jaren was ik hier weer bij als begeleider.
Het weekend vond weer plaats op het Zilverenschor aan het veersemeer.
Op de aankomst avond werden de kinderen opgewarmd voor het weekend. Als eerst kregen zij een clinic weerbaarheid waar kinderen geleerd werd voor zichzelf op te komen. Daarna werden de kids ook letterlijk opgewarmd bij het kampvuur. Op haar trompet gaf Ellis ook nog een muzikale noot aan ons vuurtje.

Zaterdag begon vroeg, om 10uur moesten we in de sporthal zijn in Goes. Gelukkig hadden we Dennis bij die ons de hele rit vermaakte als speaker. In de sporthal waren reeds voorbereidingen getroffen zodat we gelijk konden beginnen met wandklimmen, hockey, basketbal, tafeltennis. Het wandklimmen was veruit het populairst en Ellis haalde het zelfs tot het dak.


Om 1 uur was het programma in de sporthal afgelopen en was het tijd om weer terug te gaan naar het Zilverenschor voor de lunch en het middag programma, handbiken en rolstoelvaardigheid.
's Avonds werd er geBBQ't en zoals het hoort op zaterdag was er disco. Om goed voorbereid te verschijnen in de disco was er vooraf nog wel een clinic streetdance.
De disco ging door tot de laatste van de dansvloer was verdwenen en moe maar voldaan konden toen ook de begeleiders naar bed.
Zondag morgen kon er uitgeslapen worden, maar helaas ook niet te lang, want om 10:30 kwam de Jetski met de banaan al en werd iedereen in wetsuits bij het haventje verzameld.
Na de lunch stond het laatste programma gepland en kon er gekozen worden tussen Surfen of kanoën. Aan het eind van de middag druppelden de ouders binnen en kwam de afsluiting nabij. Van Walter kregen alle deelnemers een oorkonde voor het volbrengen van het weekend. Dat was zeker verdient alle deelnemers hadden hun grens weer verlegd en konden weer met meer zelfvertrouwen en stoere verhalen naar huis.

Alle deelnemers en ander begeleiders bedankt voor het toffe weekend.


Meer info www.grensverleggendsportweekend.nl _________Foto's: Sylvia