Moving borders youth sportweekend , sorry this one is in dutch

31augustus tot 2 september was het weer zover, het grensverleggend jeugdsportweekend 2007 voor kinderen met een beperking. De voorgaande jaren werd het weekend gehouden op het Zilverenschor aan het veersemeer, dit jaar was de locatie het nabij Ossendrecht gelegen park 'De luchtballon'. Na het ontvangst van de kinderen eind van de middag werd na het avond eten gelijk begonnen met de eerste activiteit, want het programma voor het weekend zit weer bom vol. Marja gaf ook dit jaar weer de weerbaarheids lessen waarbij het voorjezelf opkomen centraal staat.

De luchtballon is een prachtig centrum met tal van mogelijkheden, maar hoe mooi het park ook is en hoeveel er ook te doen was, voor de spectaculairste activiteit van het weekend moesten we het toch uitwijken naar skidome in Rucphen. Voor de meesten was het de eerste keer dat ze gingen skiën en was het een geweldige ervaring om in een zitski naar beneden te komen. Dankzij de SWG was er materiaal beschikbaar en waren er voldoende instructeurs aanwezig.


Na het skiën keerden we terug naar de luchtballon voor de lunch. Na de lunch werd afgetrapt met Chi Neng om de innerlijke ying yang even te ordenen. vervolgens was er een roulatie programma tussen boogschieten, handbiken en rolstoelvaardigheid. Bij de rosltoelvaardigheid waren er weer een flink aantal persoonlijke successen, zo kwam Lize zelfstandig op de rode drempel en viel bij Bruce het kwartje voor het balanceren, echt super van je jullie allemaal!!

Tegen de avond was het tijd voor de barbeque, na een half uurtje 'sloeg de vlam echter even in de Pan' doordat de barbeque vlam vatte. Na een snelle evacuatie en coordaat optreden van de brandweer viel als erg mee en kon tegen 21 uur de de disco gewoon beginnen. Tot in de laatste uurtjes werd gedanst en tussen door showde Robin nog even dat ook hij van serieuze drempels af kan komen.


Zondag was het zoals gewoonlijk watersportdag, en ja wat die Brabanders dan toch missen is een mooie locatie aan het water, ...dus hup, in de auto's op naar het Veersemeer. Bij Kanoa had Ivo de kano's al weer klaar laten leggen, en tegen Half 12 konden de zeilers ook instappen. Om het waterspektakel af te sluiten kwam Dennie weer langs met zijn Banaan. Gelukkig was het weer in Zeeland best lekker en kon iedereen zich op het gemak en zonder kou weer aankleden. Tegen 3 uur was iedereen weer klaar voor de rit naar De luchtballon waar langzaam de ouders weer kwamen om hun kroosten op te pikken.


Alle deelnemers en vrijwilligers ontzettend bedankt voor het toffe weekend, tot volgend jaar!!

Meer info www.grensverleggendsportweekend.nl